Fjuri želi ponovo u ring, ali … Saslušanje kojim bi Tajsonu Fjuriju mogla da bude vraćena dozvola da ponovo boksuje zakazano je za ponedeljak 8. maj.

Fjuri je ranije rekao da se vraća boksu u julu ove godine, te da će borba sa Entonijem Džošuom biti već u aprilu 2018.

Sada trenira u Marbelji.

„Ovde sam u doglednoj budućnosti, trčim i sparingujem.Vraćam se u julu i imaću dve ili tri povratničke borbe dok čekam Džošuu“ kaže Fjuri.

Međutim, iz Britanskog borda za kontrolu boksa ne potvrđuju da se Fjuri sigurno vraća jer će zabrana zbog dopinga možda biti ukinuta početkom naredne nedelje.

Odluka je preispitana jer je bokser priznao da je imao psihičkih problema i problema s depresijom. Britanski mediji prenose da svi željno iščekuju borbu „heroja protiv anti-heroja“ a Robert Smit iz Borda za kontrolu kaže da je najbitnije zdravlje boksera.

„Šta god da se desi po pitanju dopinga, moramo da budemo sigurni da je on (Fjuri) mentalno zdrav. Kada god je u mogućnosti da se vrati u ring, Bord će tada da razmotri pitanja njegove depresije. Imaćemo pun stručni izveštaj o tome, ali trenutno, gospodin Fjuri nije u mogućnosti da boksuje“ rekao je Smit, a prenosi Standard.

Fjuri je zbog korišćenja dopinga ostao bez bokserske licence avgusta prošle godine, a u međuvremenu se više puta oglasio na društvenim mrežama o svom povratku.

Nedavno je izjavio da se ponovo može vratiti u svoju najbolju formu jer je sada u igri i 30 miliona funti.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »