FINA: Srbi, najbolji ste!

Nastavlja se serija priznanja reprezentaciji Srbije i selektoru Dejanu Saviću

Serija priznanja stiže na adresu selektora Dejana Savića i reprezentacije Srbije u vaterpolu.

Na domaćoj sceni „Srpki krivak” je nagradio Savića, Fondacija Karić reprezentaciju Srbije sa selektorom na čelu, a nedavno je prvog vaterpolo stručnjaka Srbije nagradila i Svetska asocijacija vaterpolo trenera.

Novi priznanje stiže iz Svetske plivačke kuće (FINA). Na Konvenciji u kanadskom gradu Vinsdoru, 4. decembra, na gala svečanosti će za najboljeg trenera u 2016. ponovo, po treći put uzastopno, biti proglašen Dejan Savić, a reprezentacija će kao i 2015. biti najbolja u konkurenciji drugih vaterpolo nacija.

Iz FINA saznajemo da kada je vaterpolo u pitanju nikakvih dilema nije bilo. I kod muškaraca i kod žena je su nagrađeni američki selektor Adam Kriokorin i reprezentacija te zemlje.

Saviću je ovo treći put uzastopno da dobija visoko priznanje. Ranije manifestacije su bile u Dohi 2014. (Filipović najbolji igrač) i Budimpešti 2015. (Srbija najbolja ekipa).

FINA je prošle godine donela odluku da ne proglašava najbolje igrače sveta već da to priznanje dobija ekipa. Srbija je čelnicima svetske organizacije olakšala posao osvojivši: Olimpijske igre 2016, Evropsko prvenstvo 2014. i 2016, Svetsko prvenstvo 2015, Svetski kup 2014. i Svetske lige 2013, 2014, 2015. i 2016.

Eto, zato je odlučivanje trajalo minut, dva kažu u FINA.

U Berlin na Svetsku ligu sa mlađim snagama

Dejan Savić je odlučio da podmladi ekipu za duel drugog kola Svetske lige. Nemačka je u Berlinu domaćin našoj ekipu, susret se igra u utorak u 19.30.

Savić računa na sledeći sastav: Gojko Pijetlović, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Gavril Subotić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Viktor Rašović i Radomir Drašović.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Rumunije dok je Nemačka poražena u Slovačkoj.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: