Narodu nismo dosadili – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić istakao je da je odbranom titule u Svetskoj ligi ispunjen cilj i da je napravljena najbolja moguća uvertira pred početak Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Srpski vaterpolisti pobedili su Italiju 10:9 u finalu Završnog turnira u ruskoj Ruzi i peti put zaredom došli do trofeja Svetske lige.

Odradili smo sve što smo planirali. Težak turnir za sve ekipe, a deo umora od jakih treninga se preneo na igru. Početak finala je bio psihološki loš, kada smo počeli da mislimo na prave stvari igrali smo kako znamo i zasluženo pobedili. Ostaje nam još glazura jer je malo do Svetskog prvenstva. FINA u kratkom periodu organizuje dva velika takmičenja, koga zanima kako se osećaju igrači – rekao je Savić.

Kapiten Filip Filipović srpskom narodu posvetio je trofej Svetske lige.

Možda smo dosadili ljudima iz sveta vaterpola, ali nismo našem narodu i ovo je jedini način da pokažemo šta možemo, i da im izmamimo osmehe. Hvala i onima koji nas nisu podržavali, možda će sada početi. Početak utakmice je bio loš, ali ova ekipa sa Savićem zna kako se igraju finala. Moglo je i ubedljivije ali i sa ovim sam zadovoljan – rekao je Filipović, kome je vrh pehara na ceremoniji dodele pao na glavu.

Zamalo da se završi pogubno. Šalim se… Hvala momcima što su mi omogućili da i ja jednom podignem pehar. Hvala stručnom štabu, ljudima iz MOS i VSS koji su nam omogućili da dođemo ovde. Nadam se još većoj podršci.

Veliko zadovoljstvo zbog nove zlatne medalje nije mogao da sakrije Andrija Prilainović.

Kao što smo očekivali bilo je teže nego u grupi. Italijani su odigrali najbolju utakmicu na turniru, poveli 4:0 što se teško stiže. Ipak, pokazali smo ponovo da možemo sve da nadoknadimo. Drago mi je da smo se vratili, posebno jer je ekipa igrala bez četvorice igrača u odnosu na Rio. Na ovaj način se stiče iskustvo, dolazi do trofeja… – rekao je Prlainović.

Jedan od junaka bio je Stefan Mitrović, strelac tri gola, odigravši meč čak i sa otokom ispod oka.

Bitno je da smo sve odigrali kako treba. Videlo se da smo umorni, ali pokazali smo da smo dalje gladni trofeja i pravo lice. Kako sam video? Nikako, kao konj kad mu staviš povez – našalio se Mitrović.


UDOVIČIĆ: SVAKA ČAST MAJSTORI

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, čestitao je danas vaterpolo reprezentaciji Srbije petu uzastopnu titulu u Svetskoj ligi.

Naši najbolji vaterpolisti nastavljaju zlatnim slovima da ispisuju istoriju srpskog vaterpola. Sjajan niz apsolutne svetske dominacije se nastavlja, i ove godine je Srbija osvojila Svetsku ligu. Svaka čast majstori, svaka čast šampioni, hvala vam što ste i ovaj put pokazali kako se bori za svoju zemlju i sve nas učinili ponosnim – naveo je Udovičić u čestitki.


Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »