Filip Filipovic ispricao kljucni detalj zlata u Riju! Sve se okrenulo posle sastanka u sobici na bazenu!

Posle dva remija i poraza od Brazila, srpski vaterpolisti su totalno psihicki pali, ali reci kapitena Živka Gocica su im pokazale put ka zlatu

Vaterpolisti Srbije, pre mesec dana osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju,iako je pocetak turnira bio veoma zabrinjavajuci.
Najbolji igrac i strelac turnira Filip Filipovic otkrio je u intervjuu koji je bio kljucni momenat turnira.

Posle dva remija sa Madarskom i Grckom, te poraza od Grcke, niko u timu Srbije više nije imao toliko samopouzdanja.

– Usledila su dva najduža dana u karijerama svih igraca. Nikada nismo toliko psihicki pali, ali ono što je definitivno odlucilo ceo turnir jeste sastanak koji smo imali u onoj maloj beloj sobici na bazenu. Došli smo jutro posle utakmice i razgovarali smo sa Žiletom (Živko Gocic kapiten prim. aut), koji nam je prijateljski i bratski rekao stvari koje ce verovatno uvek ostati izmedu nas.
– Tada smo konacno krenuli da razmišljamo na pravi nacin, oslobodili smo se i tog pritiska zahvaljujuci njemu. Možda smo tu našli kljuc za taj kavez u koji smo sami sebe zakljucali, a to je, po mom mišljenju, definitivno bio kljuc celog turnira.
– Posle utakmice sa Brazilom u svlacionici smo imali sastanak i sa Dejanom Savicem, gde nam je on rekao da i dalje veruje u nas, što je velika stvar. Imao je prava i mogao je sve da nam kaže, jer smo odrasli, zreli i formirani igraci, svesni smo svojih grešaka i situacije u koju smo doveli sebe i njega.
Ipak, na kraju je savladana Australija i Japan i usledilo je cetvrtfinale, a srpski vaterpolisti su godinama pricali kako je cetvrtfinale najbitnije.

– Za to cetvrtfinale smo se sve vreme spremali i mislim da bilo koji protivnik da je naišao u tom trenutku ne bi bio pripremljen psihicki kao mi. Svih ovih godina i priprema pricali smo da je to cetvrtfinale Olimpijskih igara definitivno odlucujuce i da tada prakticno krece turnir. Možda je to najveca zamka bila u koju smo sami upali, jer smo racunali da tada pocinje turnir. Jednostavno, bili smo apsolutno psihicki spremni. Ne želim da pricam o drugim ekipama šta su radile, jer to samo pokazuje da sportska pravda, iako nije uvek prisutna, na kraju stigne sve. Ekipe koje su se kockale i kalkulisale prošle su tako kako su prošle – ispricao je Filipovic.

Ulaskom u polufinale, pritisak je potpuno nestao i Srbija je pokazala vrhunski vaterpolo i prosto samlela Italijane i Hrvate.

Izvor i foto 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: