Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas istražni postupak protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je na dodeli medalja posle finala Svetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.

Disciplinska komisija Fife će odlučiti da li je Rubijales prekršio „osnovna pravila pristojnog ponašanja” i da li „njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili Fife”.

Ženska fudbalska selekcija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u Sidneju u nedelju u finalu pobedila Englesku sa 1:0.

Finalni meč ostao je u senci Rubijalesovog gesta. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Posle toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

Ermoso je rekla da joj se nije svideo njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u sredu pozvao da Rubijalesovo „ponašanje ne prođe nekažnjeno”.

„Fifa ponavlja svoju nepokolebljivu posvećenost poštovanju integriteta svih pojedinaca i oštro osuđuje svako suprotno ponašanje”, dodaje se u saopštenju Fife.

Svetsko fudbalsko telo nije saopštilo vremenski rok za donošenje presude. Disciplinske sudije mogu da izreknu sankcije pojedincima u rasponu od opomena i novčanih kazni do suspenzije iz sporta.

Ostavi komentar

Translate »