Fifa ne odustaje od Mundijala na dve godine, zarada bi porasla za 4 milijarde evra

Na svetskom samitu Fifa je svojim članicama predočila finansijske planove za održavanje Svetskog prvenstva na dve godine – zarada bi porasla za gotovo 4 milijarde evra.

Svetska fudbalska asocijacija ne odustaje od ideje da se Mundijal organizuje na svake dve godine, a svojim članicama predstavila je finansijska predviđanja u slučaju da predlog bude prihvaćen.

Istraživanje je pokazalo da bi zarada od organizacije Mundijala porasla sa 6 na 10 milijardi evra na osnovu televizijskih prava, prodatih utakmica i sponzorskih ugovora.

U prevodu, to znači da bi svaka od 211 članica Fife u četvorogodišnjem ciklusu zaradila 14 miliona evra više nego do sada.

Fifa smatra i da bi odigravanje Mundijala na dve godine povećalo broj nacija koje bi učestvovale na najvećim smotrama svetskog fudbala, ali i da bi takav sistem povećao kvalitet svetskog fudbala.

Uefa (Evropska kuća fudbala) i Konmebol (Južnoamerička fudbalska konfederacija) protive se održavanju Mundijala na svake dve godine, dok je CAF (Afrička kuća fudbala) podržao Fifin predlog.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: