Fiba bira najbolju košarkašicu, glasajte za Sonju Petrović

Glasajte za najbolju – Svetska košarkaška federacija (Fiba) pokrenula je izbor najbolje igračice Evrolige moderne ere takmičenja, od 1996. godine do danas, a među njima se našla i reprezentativka Srbije Sonja Petrović.

Fibini eksperti za žensku košarku nominovali su 32 najbolje igračice Evrolige i pozvali sve da glasanjem izaberu najbolju među najboljima, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Parovi šesnestine finala su određeni prema kvalitetu i pozicijama na kojima igračice igraju. Za prolazak u osminu finala Sonja Petrović će imati za suparnicu Italijanku Lauru Maki.

Izbor će trajati do polovine septembra i završiće se pre nego što počne takmičenje Evrolige za sezonu 2017/18.

Činjenica da od 32 igračice trećinu čine Amerikanke čini ovo priznanje značajnim ne samo Sonji Petrović, već i ženskoj košarci u Srbije u celini, navodi KSS.

Sonja Petrović je, podseća KSS, za deset sezona Evrolige ostvarila pravo nastupa na svakom završnom turniru sa osvajanjem nekoliko medalja.

Glasanje za rundu od 32 igračice je otvoreno sa po jednim parom iz koga će moći da se glasa svakog drugog dana do 10. avgusta.

Glasanje će biti moguće na Fejsbuk, Tviter i Instagram profilu Fibe, počev od srede sa Dianom Taurasi u duelu protiv Anete Jekabsone.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: