Ima nepunih jedanaest godina, a već u vitrini ima 43 trofeja, 33 medalje i deset pehara

Marija Pavlović, jednako je uspešna i u vožnji bicikla, ali i u sportskoj gimnastici. Prvu ljubav, onu na dva točka, nasledila je od oca Radomira Pavlovića, selektora tima Srbije u klasi drumaša.

Ipak, za sada uspešno odgovara zadacima na oba fronta, a i odlična je učenica OŠ “Banović Strahinja”. Vozi za Biciklistički klub Policajac, a takmiči se i za Gimnastički klub Beograd.

Mnogo više volim planinski od drumskog biciklizma, iako bi tata voleo da je drugačije. Ipak, ne dam se još uvek. Imam sreću da mogu da bavim i jednim i drugim sportom, ne preklapaju mi se – kaže Marija na početku razgovora.

Prepodne je rezervisano za bicikl, večernji časovi za parter?

Volim jednako i biciklizam i sportsku gimnastiku. Dopunjuju se a ne ugrožavaju jedno drugo vremenski. Posle treninga na drumu, odmorim se, uradim sve šta treba za školu, uveče pakujem stvari za trening i odlazim na gimnastiku. Prvi sport mi daje kondiciju, gimnastika snagu i okretnost.

Šta kaže tata, da li je strog?

Ne, baš mi pruža podršku, mada znam da navija da se opredelim za drumski biciklizam. A ja više volim planinski. Volim adrenalin, volim izazov koji mi pruža vožnja na brdima, strmim delovima. Ovako kada vozite na drumu, toliko je monotono, idete u koloni i ništa se ne dešava – iskrena je Marija koja je u 2016. godini osvojila  devet zlatnih medalja i podijuma, četiri srebrne i tri bronzana odličja u biciklizmu.

A deo kada obučeš triko i izađeš na scenu kao mala gimnastičarka?

Hm, i to je osećaj koji mi prija. Radujem se svakom treningu, svakom takmičenju. Posebno sam ponosna na moje drugarice iz škole sa kojima sam osvojila zlatnu ekipnu medalju na Školskim olimpijskim igrama u Vranju. Vežbale smo, trudile se i zasluženo smo bile prve. Baš sam se radovala – iskrena je Pavlovićeva koja je ponosna i na svoje drugarice i na uspeh OŠ “Banović Strahinja”.

A ta zlatna medalja samo je nastavila bisernu nisku na kojoj stoje pet zlatnih, tri srebrna i jedno bronzano odličje i pregršt pehara u gimnastici…

Marija je rođena 30. jula 2006. godine baš na Ognjenu Mariju. I ima poseban dar, ali nikad ne želi da se izdvaja od svojih vršnjaka.

Kaže da nije posebna, jer svesna je da ima još toliko uspešne i talentovane dece njenog uzrasta. I pravi je drugar Marija:

Volim taj timski duh iako sam izabrala individualne sportove. Volim da bodrim svoje kolege, da navijam. To me posebno ispunjava!

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »