EYOF: Srebro za Perišićevu i Obradovićevu

Reprezentativke Srbije u džudou Marica Perišić i Anja Obradović osvojile su srebrne medalje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u madjarskom Djeru.

Marica Perišić je srebro osvojila u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je u polufinalu pobedila Renatu Zahovu iz Češke, a nakon toga se u finalu turnira borila protiv Kajzer Kaje iz Slovenije. Perišićeva je, kako se navodi u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije, izgubila nakon četiri minuta oštre borbe.

Predivan je osećaj biti na ovakvom mestu, na ovakvom turniru i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Osvojiti srebrnu medalju je divan osećaj. Nadam se novim medaljama u skorije vreme„, rekla je Perišićeva.

Anja Obradović je srebrnu medalju osvojila u kategoriji do 63 kilograma.

Ona je polufinalnom meču lako savladala Andjelu Samardžć iz Bosne i Hercegovine, a u finalu je izgubila od Mirijam Čanturija iz Gruzije.

Veoma mi je drago i zadovoljna sam rezultatom, ali s obzirom da sam na ovo takmičenje došla kao šampionka Evrope i sa ovom devojkom sam se već susretala i pobeđvala je, koncentracija mi je u finalu popustila. Celokupno sam zadovoljna, ali znam da je rezultat mogao da bude i za stepen bolji„, kazala je ona.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: