Evropsko prvenstvo u fudbalu zavisi od koronavirusa i programa vakcinacije

I dalje nije poznato ko će organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu, da li 12 prvobitno određenih gradova ili će turnir biti premešten u jednu državu. Konačna odluka zavisiće i od programa vakcinacije u zemljama organizatorima, smatraju u Uefi.

Evropsko prvenstvo u fudbalu pomereno je sa prošlog na ovo leto, ali i dalje se ne zna gde će biti organizovano. Iako je planirano da se održi u 12 evropskih gradova, Uefa uveliko razmatra mogućnost da se svi mečevi odigraju u samo jednoj državi.

„Ne smemo zaboraviti da je ideja o posebnom domaćinstvu turnira nastala dok koronavirus nije postojao. To je bila želja Uefe da se fudbal igra u celoj Evropi. Ali, zanm da predsednik Čeferin, koji je neverovatno pažljiv sa koronom, razmišlja o tome da više smisla ima da se igra samo u jednoj državi. Naravno, u skladu sa odgovorajućim medicinskim protokolima“, rekao je Karl-Hajnc Rimenige, izvršni direktor Bajerna, nemačkim medijima.

Šampionat bi trebalo da počne 11. juna, a trenutni gradovi domaćini su Dablin, Glazgov, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Minhen, Rim, Sankt Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku, s tim da bi se polufinala i finale igrali u Londonu, na „Vembliju“.

Sam Čeferin je prošle sedmice rekao da očekuje da će programi vakcinacije protiv koronavirusa, koji će se kretati različitim brzinama u različitim državama domaćinima, biti ključni za pridržavanje prvobitnog plana.

Konana odluka o organizaciji Evropskog prvenstva trebalo bi da bude poznata u martu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: