Evropski prvak u Gradskoj kući: Frisu obećan plac u Zrenjaninu

U Zrenjaninu plac za prvaka – Kristijan Fris, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, bio gost gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića i njegovih najbližih saradnika

Uz rvačkog šampiona Evrope Kristijana Frisa bio je njegov reprezentativni i klupski drug Viktor Nemeš, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, predsednik Proletera Boban Cekić i trener Zrenjaninaca Vojislav Trajković.

Janjić je čestitao Frisu na zlatnoj medalji i poželeo da ih bude još, predao mu je umetničku sliku na dar, a prvak Evrope je kazao da mu je ovo je najveći uspeh i da je došao posle deset godina kad je, na Svetskom prvenstvu i Šampionatu Evrope bio treći.

Prvog čoveka Zrenjanina zanimalo je organizacija velikog takmičenja, a predsednik RSS Željko Trajković, rekao je da su uloženi velike napore da sve bude na vrhunskom nivou i da su dobili niz pohvala za besprekornu organizaciju i gostoprimstvo.

Gradonačelniče, Fris je duže od mene u Proleteru, nadmašio je mnoge. U klubu je 12 godina i ko zna koliko će još biti kapiten – naglasio je Trajković, koji je nosio dres Proletera, bio reprezentivac i treći na SP u Rimu 1990.

Gradonačelnik je obećao da će za sjajne rezultate i vernost Proleteru, prvaku Evrope biti dodeljen plac u Zrenjaninu za izgradnju kuće. Fris je apsolutni rekorder šampiona sa Begeja.

Proleter je osvojio 16 titula ekipnog prvaka, a Frisovo ime je upisano devet puta, dok je bio stožer tima kod osvajanja sedam nacionalnih Kupova.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: