Košarkaški klub Crvena zvezda saopštila je da „zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15 i 16. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, odnosno nemačkog Bajerna, klub kažnjen novčanom kaznom od 48.000 evra.

Zvezda je pred svojom publikom savladala Bajern i tesno izgbila od Barselone u prethodna dva kola Evrolige.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

„Na utakmici 15.kola sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11.000 eura. KK Crvena zvezda kažnjen je novčanom kaznom od 7.000 evra zbog vređanja protivničkog tima sa tribina, i dodatnih 4.000 eura zbog bacanja papira i semenki u teren“, navodi se u saopštenju.

„Na utakmici 16.kola sa Bajernom klub je kažnjen zbirnom kaznom od čak 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige (članovi 29.1 i 29.2) koji su u slučaju našeg kluba ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 eura) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 eura.“ 

„Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba“, dodaje Crvena zvezda.

„KK Crvena zvezda još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica!“

Tim koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić, naredni meč na domaćem terenu u evropskom takmičenju igra protiv Zenita 30. decembra.

Ostavi komentar

Translate »