24, March, 2023, Belgrade - The match of the first round of group G qualification for the 2024 European Championship between the football teams of Serbia and Lithuania played at the Rajko Mitic stadium. Dusan Vlahovic, #18 (Serbia). Photo: A.K./ATAImages 24, mart, 2023, Beograd - Utakmica prvog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine izmedju fudbalskih reprezentacija Srbije i Litvanije odigrana na stadionu Rajko Mitic. Photo: A.K./ATAImages

Fudbaler Dušan Vlahović koji trenutno sa reprezentacijom nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, može da se pohvali velikim uspesima koje niže, a kako je jednom prilikom ispričao roditelji su ga uvek učili da škola treba da mu bude prioritet.

– Bogu hvala, oko mene su uvek bili ljudi koji mi nisu dali da umislim da sam bitan. Roditelji su me učili da, šta god da se desi, nema spuštanja glave, ali ni šepurenja.

Čim pomisliš da si bogom dan zna se šta sleduje, a pad je uvek bolan. Ne bih voleo da to doživim. Moje iskustvo govori da se naporan rad isplati. Sve ostalo je do čoveka, odnosno do onoga što je poneo iz kuće – rekao je Dušan Vlahović.

Evo koju diplomu ima Dušan Vlahović

Iako su njegovi roditelji uvek bili ponosni na njegove sportske uspehe, bilo im je važno da se obrazuje.

– Majka je bila jasna: prvo kola, pa fudbal. Otac je imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku, da ne bude – ona priča jedno, on drugo. Ipak, znao sam da će mi uvek progledati kroz prste – kazao je.

Završio srednju medicinsku

– Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da upišem medicinsku. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju uglavnom pohađaju devojke.

sport.org.rs/Hello/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »