Borbe u grčko-rimskom stilu danas na programu – DAVOR Štefanek, favorit broj jedan reprezentacije Srbije na Evropskom šampionatu u rvanju grčko- rimskim stilom u Novom Sadu, danas na strunjače u „Spens-u“ kreće od kvalifikacija u 10 časova.

Njegov rival u kategorijido 66 kilograma je Andreas Več, 22.- godišnji Švajcarac bez zapaženijih rezultata dok ga u drugom kolu, u osmini finala, čeka pobednikiz duela Petik (Moldavija) i Jurkjans (Letonija).

Tako je sinoć odlučio žreb kojim je Milorad Dokmanac, selektor našeg nacionalnog tima, relativno zadovoljan.

  • Solidno smo prošli, ali zna se da idealan žreb ne postoji- kaže Dokmanac.
  • Potencijalni protivnici Štefaneka su takmičari iz Mađarske, Bugarske, Belorusije i Hrvatske a najopasniji je Rus Artem Surkov, trećeplasirani na Svetskom prvenstvu.

Kristijan Fris u osmini finala kategorije do 59 kilograma se bori sa Šveđaninom Erikom Fagerlundom, što je veoma dobro jer je izbegao liniju ka svetskom prvaku, Rusu, Mingijanu Semenovu. U kategoriji do 98 kilograma Mihail Kadžaja odmeriće setakođe u kvalifikacijama sa Rusom, Nikitom Meljnikovim a u drugom kolu ga čeka Jermenin, Artur Aleksanijan, olimpijski šampion iz Rija, tako da našeg Gruzina šešir baš nije „pogledao“.

Nemanja Pavlović u kategoriji do 130 kilograma bori se od osmine finala sa Fincem Tomasom Lahtijem, koji nema zapaženije rezultate.

ZLATO NEDOSTAJE
POSEBNA pažnja posvećena je upravo Davoru Štefaneku koji ima već sedam medalja sa najvećih planetarnih takmičenja, olimpijsko i svetsko zlato a nedostaje mu jedino „evropsko zlato“.
– Želja je ogromna, svih nas – potvrđuje Dokmanac. – Pred Rio je bio spreman 110 odsto i istrošio se ali ima ogroman motiv, jer niko u srpskom rvanju nema tri zlatna odličja a Štefaneku se pruža prilika da uđe u legendu.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »