Entoni Džošua jede kao zver da bi pobedio Vladimira Klička

Zver se sprema – Nutricionista šampiona u IBF verziji superteške kategorije Entonija Džošue otkrio da Britanac dnevno unosi po 5 hiljada kalorija u pripremi za meč sa Vladimirom Kličkom.

Za Džošuu, koji je do sada neporažen u 18 mečeva, borba za Kličkom biće najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Ulog su Džošuina titula u IBF verziji, kao i Kličkove VBA i IBO titule.

Zbog toga, tim Britanca vodi računa i o najsitnijim detaljima, pa i o tome koliko kalorija dnevno bokser može da unosi, a to iznosi neverovatnih 5 hiljada kalorija.

Entoni Džošua

Izvor: Getty Images/Chris Futton

Entoni Džošua

Za doručak Džošua jede pet jaja, dve kriške hleba, grčki jogurt i voće. Ručak se sastoji od od ribe pečenog krompira i salate a večera od piletine, pirinča, pire krompira i povrća.

Džošua je neverovatan atleta, takav ne postoji u superteškoj kategoriji. Za mene je pravi izazov da pazim šta Džošua jede. Ukoliko se ne trenira dobro i ukoliko je hrana sr**e onda je to gubljenje vremena„, rekao je nutricionista britanskog borca Mark Elison.

Jedna od najvećih borbi u poslednjih nekoliko godina između Džošue i Klička zakazana je za 29. april na stadionu „Vembli“ u Londonu.

Izvor i foto Sportklub

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: