Engleski fudbalski klub Aston vila ustupio prostorije za vakcinaciju

Engleski fudbalski klub Aston vila ustupio je svoje prostorije na stadionu u Vila parku za centar za vakcinaciju protiv koronavirusa. Centar će biti otvoren sedam dana u nedelji, uključujući i dane utakmica koje se igraju bez publike, a prve procene su da će svakog dana moći da se vakciniše po hiljadu pacijenata.

Očekuje se da će prostorije Aston vile biti jedan od glavnih centara za vakcinaciju u Birmingemu, a zajedno sa lokalnim lekarima i farmaceutima u njemu će raditi i brojni volonteri iz kluba.

„Mi smo klub koji se ponosi što služi lokalnoj zajednici. Trenutno nema boljeg načina za to od obezbeđivanja jednog od vitalnih centara za vakcine u gradu. Zadovoljni smo što ćemo doprineti povratku normalnijem načinu života. Veliki broj našeg osoblja radiće kao volonteri u programu i ohrabrili bismo sve članove naše zajednice da izvrše vakcinaciju u našem centru.“, izjavio je izvršni direktor Aston vile Kristijan Purslou.

Klub je saopštio da će zdravstveni radnici pozivati zainteresovane za vakcinaciju a broj vakcinisanih će zavisnosti od zaliha vakcine i potražnje.

Centar će raditi sedam dana u nedelji, uključujući i dane utakmica koje se igraju bez prisustva publike.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: