Fudbaler Šerif Endiaje novi je igrač Crvene zvezde. Senegalac je istakapo prilikom predstavljanja da je došao u klub motivisan Ligom šampiona.

Novi fudbaler Zvezde je potpisao trogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu. Centarfor je nastupao za tursku Adanu.

„Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu“, istakao je Endiaje.

Senelgalac je rekao na promociji da je spreman da igra protiv bilo kog protivnika.

„Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester Siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari zadate ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se tome što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već sutra istrčati na teren“, konstatovao je Endiaje.

Centarfor je naveo da su mu poznate taktičke zamisli trenera Baraka Bahara.

„Poznata mi je formacija i sistem u kom Bahar igra. Lično, odgovara mi svaka taktika, mogu da se prilagodim, to mi nije problem. Šanse postoje da prezimimo, mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje“, izjavio je Endiaje.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da je Endiaje poslednje pojačanje šampiona Srbije u ovom prelaznom roku.

„Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog Superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Endiaje danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub“, izjavio je Mrkela.

Smatra sportski direktor crveno-belih istakao je da je klub uradio dobar posao sa pojačanjima.

„Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radili“, zaključio je Mrkela.

Ostavi komentar

Translate »