Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde, glavna je tema u Crnoj Gori, čiji je nekadašnji reprezentativac, a sve posle komentara koje je dao novi selektor reprezentacije bivše jugoslovenske republike Robert Prosinečki.

Ivanić je dve godine nosio dres Crne Gore, ali je 2019. odbio da igra protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Zbog toga je Ivanić i završio reprezentativnu karijeru u Crnoj Gori, jednako kao i Filip Stojković, tadašnji igrač Zvezde.

Ivanić je i dalje jedan od nosilaca igre Crvene zvezde, a po dolasku Prosinečkog na poziciju selektora Crne Gore njegovo ime je aktuelizovano.

Prosinečki je gostujući na RTCG dobio pitanje da li bi želeo da pokuša da ubedi Ivanića da ponovo zaigra za Crnu Goru.

„Zvezda je moj klub i naravno da pratim šta se tamo dešava. Ivanić je godinama lider tima i nema sumnje da bi nam takav igrač značio u reprezentaciji”, naveo je Prosinečki.

Dakle, ništa konkretno, odgovorio je Prosinečki na pitanje, ali je njegov odgovor odmah naišao na reakciju ekstremnih navijača Crne Gore.

„Povodom glasina koje su se pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav. Do sada se nijednom selektoru nismo mešali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik uvek”, piše u saopštenju navijača.

Svakako su bile male šanse da Ivanić ponovo zaigra za Crnu Goru, a sada je jasno da se to više neće desiti.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »