Ekipno EP – Bez Španovićeve, Dudaša i Kolašinca u borbu za opstanak ovog vikenda. Vrlo je bitno da nema odustajanja – poručio je Popović

Bez najjačih nema ni najvećih ambicija. Oslabljena atletska selekcija Srbije ovog vikenda nastupa na Ekipnom EP u Tel Avivu, a cilj je opstati u Drugoj ligi ovog takmičenja. Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš odsustvuju zbog priprema za Svetsko prvenstvo u Londonu, koje je na programu u avgustu, tako da plasman u elitni rang (prve dve selekcije) nije realan.

U konkurenciji Austrije, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Islanda, Letonije, Litvanije, Moldavije, Slovenije, Slovačke i domaćina Izraela, naš tim želi da zadrži status drugoligaša. Za to je potrebno da ne budu plasirani niže od osmog mesta (četiri ekipe idu u treću ligu).

  • Ovo je specifično takmičenje, zajedno se boduju nastupi i muškog i ženskog dela reprezentacije. Od svih takmičara očekujem borbu za svaku poziciju i svaki bod, što sam im i predočio na poslednjem sastanku. Samo sa takvim pristupom možemo da ostvarimo cilj i ostanemo u ovom rangu takmičenja. Vrlo je bitno da nema odustajanja, odnosno da svi završe svoje nastupe – rekao je selektor Slobodan Popović.

Glavni aduti Srbije u Tel Avivu biće Amela Terzić, koja trči na 1.500 i 3.000 metara, zatim Olivera Jevtić (5.000), Biljana Topić (troskok), Dragana Tomašević (disk), Tamara Salaški (400), Lazar Anić (udalj), Milan Ristić (110 m prepone).

Izvor i foto Novosti

One thought on “Ekipno EP druge lige: Amela Terzić predvodi Srbiju”

Ostavi komentar

Translate »