DŽABA IM TEHNOLOGIJA Sudija na Kupu konfederacija pogledao snimak i – isključio pogrešnog igrača

Tehnologija pod znakom pitanja – Kolumbijski fudbalski arbitar Vilmar Roldan večno će pamtiti svoju arbitražu na meču Kupa konfederacija u kome je Nemačka sa 3:1 savladala Kamerun.

Nakon što su „panceri“ poveli sa 1:0 golom Kerema Demirbaja, u drugom poluvremenu desila se pomalo neverovatna scena.

U duelu su se našli Ernest Mabuka iEmre Čan, a sudija je procenio da je Kamerunac opasnom igrom ugrozio rivala, pa je rešio da to proveri na obližnjem monitoru pre nego što pokaže crveni karton.

I, Roldan je otišao pokraj terena, pregledao snimak, a onda se vratio i napravio neverovatnu grešku: isključio je pogrešnog kamerunskog fudbalera, Sebastijena Sijanija.

Sijani je sarkastično aplaudirao kolumbijskom sudiji, kog su okružili brojni igrači reprezentacije Kameruna, nakon čega se Vilmar Rolden pribrao i otišao ponovo do monitora. Uvidevši svoju grešku, isključio je potom igrača kog je prvobitno i želeo da sankcioniše, Ernesta Mabuku.

Do kraja meča Nemci su uvećali svoje vođstvo, zauzeli tako prvo mesto u grupi, iz koje dalje idu i Čileanci koji su remijem sa Australijom zakazali nokaut-duel sa Kristijanom Ronaldom i Portugalijom.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: