Dvadeset jedna godina od smrti Harisa Brkića

Na današnji dan pre 21 godinu preminuo je legendarni košarkaš Partizana Haris Brkić.

Bivši kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, preminuo je tri dana nakon što je nepoznati napadač pucao na njega na parkingu ispred dvorane „Aleksandar Nikolić“.

Na Centralnom groblju u Beogradu, u sredu su na pomen izašli Harisovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji: Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić.

„Uspomenu na čoveka za kojeg se i dvadeset jednu godinu kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, čuvaju njegovi klubovi. Danas, na utakmici Evrokupa protiv Slaska iz Vroclava, tokom prvog tajm auta će u tišini biti odata pošta našem Harisu“, navode iz Partizana.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je krenuo sa treninzima u KK Bosna.

Sa svega 17 godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na fajnal-four u Barseloni.

U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan.

Ipak, 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružjem na Brkića i on je preminuo tri dana kasnije.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: