Dušica Topić učestvuje na EP u atletici

DUŠICA TOPIĆ UČESNICA EVROPSKOG ATLETSKOG PRVENSTVA U BERLINU

Evropka atletska federacija objavila je vest da je doneta odluka da će se u  okviru Evropkog atletskog prvenstva koje se održava od 07. do 12. avgusta 2018.godine u Nemačkoj (Berlinu), održati i disciplina 50km brzo hodanje za žene.

Naša atletičarka, Dušica Topić je uspela da ostvari normu za ovu discipline, sa trenutno petim rezultatom u Evropi od 4 sata, 41 minut i 56 sekundi.

“Kada je Evropska federacija objavila normu, saznala sam da sam je ostvarila u oktobru ove godine, i to čak sa osam minuta boljim rezultatom. Moj cilj za narednu godinu biće usmeren samo ka tom takmičenju, da dam svoj maksimum i potrudim se da našu zemlju predstavim u najboljem svetlu”, rekla je Dušica.

Prva žena iz Srbije u disciplini 50 km hodanje

“Moja pulenka će na Prvenstvu predstavljati našu zemlju kao prva zena u istoriji srpske atletike u disciplini 50km hodanje. Boriće se sa snažnim takmičarkama sa istoka i zapada. Pored fizičke spremnosti, u ovoj disciplini se takmiči i odlučuje pre svega glava i srce. Distanca duža od maratona, a pritom pod zahtevnim pravilima tehnike izvodjenja. Daćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji mogući način  i spremno dočekamo ovo Prvenstvo”, rekao je njen trener Aleksandar Raković.

Izvor i foto ASS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: