Dušan Borković promenio tim (FOTO)

Tim je promenio i sada, Srpski as će voziti za gruzijski tim. Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, svoju drugu sezonu u svetskom TCR šampionatu, voziće Alfu za gruzijski tim uz punu podršku Romeo Ferararisa. Kao i prošle sezone srpski as takmičiće se pod brojem 62.

Prema rečima Borkovića ambicije Alfe u okviru TCR šampionata su bile najveće, pa je za njega prihvatanje ponude Italijana i Gruzina bio pravi izazov.

Alfa je ispred mene izašla sa veoma ozbiljnim planom koji uliva veliko poverenje. U ovoj fazi je sasvim izvesno da ću voziti ovu sezonu, ali ambicije se pružaju na više godina. Alfa je veoma brza na pravcu, u sporim krivinama se pokazala kao lošija, naročito na izlascima iz krivina, ali ja verujem u tim Italijana koji će biti deo gruzijskog tima i voditi računa o automobilu. Osećam i veliku odgovornost i izazov jer ćemo je iz trke u trku unapređivati i razvijati. Alfa sigurno još uvek nije na nivou VW grupacije i Honde Civik, ali mislim da ima veliki potencijal i svetlu budućnost – rekao je Borković.

Foto: Promo

Foto: Promo

Gruzija po prvi put ima svoj tim i od samog početka su pokazali ogromno interesovanje da njegov važan deo bude i srpski as.

Uzajamno poverenje Alfe, gruzijskog tima i sjajnog timskog kolege kao što je Kadžaja je i mene dovelo u tim i ulilo mi sigurnost. Za sada sve odlično funkcioniše. Gruzini su od samog starta osnivanja tima izrazili veliku želju da im se pridružim. Oni su veoma ozbiljno pristupili ovogodišnjoj sezoni i nisu mi ostavili mnogo mesta za dilemu. Druga važna stvar je svakako sjajan momak kao što je Kadžaja koga imam za timskog kolegu. Svako ko poznaje automobilizam zna koliko je to važno – dodao je Borković.

Izvor i foto: Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: