Đurković: Nije lako voditi Savez sa ovako tankom većinom… Nisam se nadao ovolikoj mržnji i saplitanju u ovih četrdeset dana…

Delegati RS Srbije na kratkoj sednici izabrali prvog čoveka Skupštine za naredne četiri godine, predsednik je Vladislav Krsmanović

Vladislav Krsmanović novi je predsednik Skupštine Rukometnog saveza Srbije, odlučeno na sastanku ovog tela.

Na predlog Kolubarskog okruga delegati Skupštine su izabrali Krsmanovića za prvog čoveka najvišeg tela RS Srbije, a on je po imenovanju istakao:

– Želim da se svima zahvalim na izboru, jer sa ovim dolazi i do punog legitimiteta. Učiniću sve da se u ovom telu čuje glas svih koji predstavljaju rukomet u Srbiji.

Među prisutnim delegatima ponovo nije bilo predstavnika Vojvodine, iako je predsednik RS Srbije, Božidar Đurković na sve načine pokušavao da ih vrati.

– Obavio sam razgovore sa njima, želeo da napravim jedinstvo i vratim ih u rad Saveza. Međutim, dobio sam informaciju od predsednika Borislava Perovića da Vojvođani neće doći na Skupštinu, možda nekad u budućnosti, ali sad ne žele da uzmu učešće u upravljanju Savezom.

Đurković je potom istakao da se u poslednjih nekoliko nedelja suočava sa ogromnim problemima.

– Biću iskren, nije lako voditi Savez sa ovako tankom većinom. U narednom periodu nas očekuje predlog promene Statuta usaglašenog sa Zakonom o sportu na kome se radi, kao i Evropsko prvensto za žene u Švedskoj. Od januara ćemo morati da okrenemo novi list, ostavio sam šest mesta u Upravnom odboru i moraću da ih popunim do kraja godine kako bi krenuli da radimo u punom kapacitetu.

Ne tražeći alibi, niti opravdanja, Božidar Đurković je iskreno rekao:

– Neću da kukam, ali moram da priznam da se nisam nadao ovolikoj mržnji i saplitanju u ovih četrdeset dana. Mislim da niko nikada nije imao ovakvu opstrukciju kad je stigao na mesto predsednika Saveza. U svakom slučaju ja neću odustati, pokušaću sve da ispravim i ispunim program. Ja nisam nikakav diktator, zanimaju me tuđa mišljenja i tako će ostati. Nemam ništa protiv ljudi iz Vojvodine, naprotiv, tamo imam dosta prijatelja. Ima i onih koji su zaplašeni, ali sam ja svima pružio ruku i želeo da se ujedinimo.

Đurković je potom izneo plan i program u narednom periodu.

– Krećem u obilazak okruga posle Evropskog prvenstva. Obećao sam da ću pričati sa ljudima u lokalnim okrugovima, želim da čujem njihove probleme, popričam sa gradonačelnicima i čelnicima gradova. Čuo sam da i ostali Savezi imaju takve planove. MOramo da budemo jedinstveni, da sve probleme iznosimo otvoreno, jer će u protivnom naš rukomet da se ugasi. Esencija rukometa su klubovi, razgovarao sam sa mnogim i znam da su u jednom slučaju samo dva od devet platila kotizaciju koja iznosi 15.000 dinara. To su problemi koje je neko gurao pod tepih, a koji opterećuju rad Saveza. Naš posao nije da brinemo samo o reprezentaciji, već nam je namera da ukupno dignemo rukomet na jedan viši nivo – zaključio je Đurković.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: