DRŽI SJAJNE MOTIVACIONE GOVORE Trener koji je oduševio Evropu za „Blic“: Fudbal je nula bez emocija

Fudbal ne bi bio to što jeste da u njemu ne postoje emocije kod igrača, trenera i navijača – kaže Aleksandar – Aco Vuković. O proslavama u svlačionici Legije posle pobeda priča se širom Evrope. Glavni dirigent je Banjalučanin, nekadašnji fudbaler Partizana, a sada član stručnog štaba kluba iz Varšave, koji drži motivacione govore.

Sve je spontano, a jednostavno za mene fudbal bez emocija ne bi bio to što jeste. One moraju biti prisutne, posebno kada se radi o derbi mečevima, kakav je bio naš duel sa Lehom prošle nedelje. Imamo mnogo novih igrača u timu, nekoliko stranaca, a želeo sam da se svi u ekipi osećaju kao deo porodice. Nadam se da će ovo biti prekretnica za naš klub i da je označio konačan izlazak iz krize rezultata – istakao je Vuković za „Blic“.

I kao igrač znao je da proslavi golove koje je postizao na ogradi sa navijačima, a kaže da ne planira unapred kako će sve da izgleda.

  • Sve to bude spontano, a sigurno da sve pobede nisu iste. Eto, za nas su dueli sa Lehom i Vislom najznačajniji, pa su uspesi u tim mečevima najvažniji. Voleo bih da nastavimo sa pobedama, a onda ćemo videti kako će proslave izgledati.

Vuković je između otkaza Besniku Hašiju i dolaska Jaceka Magijere samostalno vodio tim na jednoj utakmici, i to na gostovanju Visli.

  • Svi su očekivali da ćemo izgubiti u Krakovu, ali smo osvojili bod i posle toga nemamo poraza u domaćem šampionatu. Za mene je to bilo veoma važno, jer sam tada samostalno vodio tim. Odlučio sam se za trenerski posao, sada sam u poziciji da ga učim i postepeno napredujem.

Prošle sezone Legija je dugo zaostajala za Pjastom, a na kraju je osvojila titulu. Sada je u sličnoj situaciji, jer ima 12 bodova manje od Legije Gdanjsk.

  • Nadamo se da možemo opet do titule, jer se bodovi dele sa dva pre formiranja liga za šampiona i opstanak, tako da ćemo smanjiti zaostatak za Legijom. Ove godine će biti mnogo teže, jer u timu iz Gdanjska igra nekoliko dokazanih poljskih internacionalaca, a tu je i bivši reprezentativac Srbije Miloš Krasić. Međutim, borićemo se dok postoji šansa.

Vuković je poznat kao veliki navijač Partizana, a nada se da će klub konačno preuzeti ljudi koji će mu doneti lepše dane.

  • Navijači su zadovoljni kad ekipa osvaja trofeje i igra dobro u Evropi, ali se u Partizanu u to vreme nije pošteno radilo i sada se sve to vidi. Nemoguće je da, ako se radi pametno i pošteno, prodajete igrače za milionske sume i da nekoliko godina igrate u grupnim fazama evropskih takmičenja, a onda budete u velikom minusu, kakav je to slučaj sa crno-belima.

Privilegija je igrati u Ligi šampiona

  • Svi u Legiji na učešće u Ligi šampiona gledamo kao na veliki uspeh, nama je uživanje i privilegija što igramo protiv slavnih evropskih klubova. Kada su u pitanju igra i rezultati, podbacili smo protiv Dortmunda kod kuće i doživeli smo poraz od 0:6. U Lisabonu smo izgubili 2:0, ali tada je igra bila bolja. Najbolju partiju pružili smo u Madridu, poraženi smo sa 5:1, a realno trebalo je da bude 5:3 za domaćina. Nastojaćemo da u narednim utakmicama zabeležimo bolje rezultate, ali nam prioritet ostaje prvenstvo Poljske – kaže Vuković.

(Darko Basara)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: