Državno prvenstvo u triatlonu 24.septembra na Adi Ciganliji

Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu u kome će učestvovati 190 takmičara, od čega 50 odsto iz inostranstva, biće održano 24. septembra na Adi Ciganliji

Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu u kome će učestvovati 190 takmičara, od čega 50 odsto iz inostranstva, biće održano 24. septembra na Adi Ciganliji, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

„Mi, kao Grad Beograd, ohrabrujemo naše sportske saveze da organizuju velika takmičenja i naša politika je da svake godine imamo nekoliko važnih sportskih takmičenja jer je to dobro za naš sport, kao i promociju našeg grada“, rekao je Vesić na konferenciji u Starom dvoru.

Navodeći da Beograd živi od turizma i da je turizam naša najbrže rastuća privredna grana, on je rekao da svake godine imamo porast broja turista i porast broja noćenja za više od 10 odsto.

„Upravo zato treba da kreiramo nove povode da neko dođe u naš grad, a to su koncerti, sportska takmičenja, zdravstveni turizam, kongresni turizam, Nova godina i razni drugi događaji koji privlače ljude u naš grad“, istakao je Vesić.

On je istakao da je važno da se održi prvenstvo u tratlonu jer će to, kako je ocenio, doprineti promociji Beograda.

Gradski menadžer je organizatorima poželeo da takmičenje bude uspešno, da se stranim takmičarima dopadne Beograd i da sledeće godine takmičenje biti još uspešnije.

„Mali sportovi kao što je triatlon nemaju puno mogućnosti da se promovišu. Njihova najvažnija promocija su ovakva takmičenja i oni moraju da imaju podršku lokalne samouprave i države“, rekao je Vesić.

Triatlon trku organizuje Triatlon savez Beograda uz podršku Grada Beograda, a na konferenciji se obratio i predstavnik Triatlon saveza Beograda Darko Savić.

„Ovo je jedan od najznačajnijih sportskih događaja iako je triatlon u Srbiji u povoju“, rekao je on i dodao da je trka u formatu 1,9/90/21 kilometar.

To, kako je pojasnio, znači da trka podrazumeva 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja.

„Svi oni koji se bave triatlonom znaju koliko je to zahtevan sport“, istakao je Savić.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: