Srpskom fudbalu neće biti dobro ako Zvezda i Partizan nastave ovako

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić, oglasio se nakon saopštenja Partizana i Crvene zvezde i najavio prijave u skladu sa disciplinskim pravilnikom i etičkim kodeksom FSS.

 Kao i u proteklih nekoliko godina, Partizan i Zvezda se sukobljavaju saopštenjima. Partizan je tražio strane sudije i video tehnologiju za predstojeći derbi, Crvena zvezda je uzvratila udarac. Sada se oglasio, ispred Fudbalskog saveza Srbije, Dragiša Binić.

„U vremenu kada Fudbalski savez i srpski fudbal postižu najbolje rezultate u poslednjih 20 godina, dva naša najveća kluba vode rat saopštenjima koji od fudbala prave rijaliti. Umesto da slavimo i hvalimo plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo, fantastične rezultate svih mlađih selekcija, kao i dobre rezultate naših klubova na evropskoj sceni, Partizan i Crvena zvezda, kao i pojedinci koji se kriju iza imena ta dva kluba, unose zlu krv u srpski fudbal“, izjavio je Binić.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i reprezentativac istkao je da FSS i on kao lice odgovorno za regularnost neće više tolerisati laži i obmane, pre svega alibi napade na institucije Saveza koji imaju jasnu pozadinu.

„Zbog nedavnih izjava već sam podneo prijave protiv Miloša Vazure i Mitra Mrkele, a sutra će disciplinskim organima biti podneta prijava i protiv Partizana i Crvene zvezde, sve u skladu sa disciplinskim pravilnikom i etičkim kodeksom“.

Prema Binićevim rečima, neverovatna je i neshvatljiva količina neistina koje se serviraju na račun FSS i predsednika Slaviše Kokeze, sve zbog ambicije Zvezdana Terzića da preko noći uzurpira mesto predsednika Saveza.

„Uvredama i lažima se ne može boriti protiv svih napora predsednika FSS u iskorenjivanju nečasnih radnji u našem fudbalu, kao i rezultata koji su postignuti u svim reprezentativnim selekcijama. I koristim ovu priliku kao član Izvrššnog odbora da pozovem Zvezdana Terzića da se legitimišše i javno kandiduje za predsednika FSS“, zaključio je Binić.

Izvor RTS

 

Ostavi komentar

Translate »