Dragana započela sezonu srebrom u Španji!

Dragana Tomašević je učestvovala na ovogodišnjem Evropskom kupu u bacačkim disicplinama u Gran Kanariji.

Nakon uspešno organizovanog Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, polako se privodi kraj takmičenjima u zatvorenom, a pripreme za letnju sezonu počinju. Srpski reprezentativci koji se bave bacačkim disciplinama (disk i koplje) nažalost ne učestvuju na dvoranskim takmičenjima, a ovog vikenda održano je prvo takmičenje na otvorenom – Evropski kup u bacačkim disciplinama

Evropski kup u bacačkim disicplinama predstavlja atletsko takmičenje evropskih država u četiri bacačke discipline, koje se održava svake godine, krajem zime, u organizaciji Evropske atletske asocijacije (EAA). Takmičenje je osmišljeno kako bi se omogućilo atletičarima u bacačkim disciplinama da se nadmeću van zvanične atletske sezone. Ovogodišnji Evropski kup u bacačkim disicplinama održan je u Gran Kanariji u skladu sa pravilima Evropske atletske asocijacije (EAA) i IAAF.

Jedina naša predstavnica bila je Dragana Tomašević koja je u bacanju diska zauzela drugo mesto sa rezultatom 59.60 metara. Prvo mesto zauzela je Melina Robert-Michon iz Francuske sa rezultatom 62.35m, a treće mesto je zauzela grkinja Hrisoula Anagnostopoulou sa daljinom od 59.47m.

Podsetimo da je Draganin najbolji rezultat 63.63 metara ujedno i njen državni rekord u bacanju diska. Ovom medaljom ona je najavila još jednu uspešnu sezonu na otvorenom.

Izvor i foto: Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: