Dragan Džajić – Legendarni fudbaler prvi put do tančina opisuje zašto nije zaigrao u dresu najtrofejnijeg španskog tima: Tek deset godina kasnije Miljan je rekao da se plašio da dva Jugoslovena budu zajedno u klubu

DRAGAN Džajić je nekako postao i ostao usputna radost našeg života – napisao je neprevaziđeni Miro Radojčić. Ali, mi nismo želeli da u ovom intervjuu govorimo o njegovoj bogatoj karijeri, već o nekim tajnama „zakopanim“ duboko u njegovoj duši. I pre svega, želja je bila da se konačno sazna zašto legenda Crvene zvezde, srpskog i jugoslovenskog fudbala nije obukao dres Real Madrida.

 – To je malo duža priča, pa ću morati da krenem od turnira u Badahozu, na špansko-portugalskoj granici, na kome su učestvovali Real, Sporting iz Lisabona, Granada i Crvena zvezda. Putovali smo od Pule do Sevilje autobusom čitavu noć, u Badahoz nismo stigli ni na otvaranje ni na utakmicu koju su odigrali Real i Granada. I pored tih poteškoća savladali smo Sporting sa 6:1. Odigrao sam briljantno iako se nisam upisao u listu strelaca, ali sam asistirao, a Filipović je postigao čak četiri gola glavom. Priznajem, ovacije posle utakmice su me učinile srećnim, osećao sam se nebeski.

Čelnici Reala nisu gubili vreme?

– Odmah posle utakmice stupili su u kontakt sa Zvezdom a onda je usledilo finale. Pobedili smo Real Madrid sa 2:1, postigao sam mnogo lep gol. Onda su me pozvali da igram na „omenahe“, kako Španci zovu revijalnu utakmicu, na oproštaju velikog Franciska Genta, možda najboljeg levog krila svih vremena. – nastavlja Dragan Džajić.

Ta utakmica je igrana kasnije?

– Pismo je u Zvezdu stiglo posle tri-četiri meseca, a u međuvremenu su me jako bolela leđa. Trebalo je da igramo sa Arsenalom i ja sam čekao doktora Ercegovca da mi da injekciju. Zagubio se u nekoj gužvi i stigao je na minut pre utakmice, primio sam injekciju, pobedili smo sa 1:0, a ja nisam mogao da se pomerim iz svlačionice. A trebalo je da odmah putujem u Madrid. Moje „ne“ nije važilo jer me je Miljanić nagovorio, maltene, naterao da odemo na madridsku feštu!


NAVALA IZ SNOVA IGRALI ste i za tim sveta i za tim Evrope?
– Bilo je dosta takvih utakmica ali ja pamtim oproštaje Lava Jašina i Uve Zelera. Uh, u kakvoj navali sam tada igrao. Best, Rivera, Euzebio, Bobi Čartlon, Džajić. Šta mislite, da li nam je trebalo uigravanje.


Ostavi komentar

Translate »