Došao je i taj dan, počinje odloženi Euro!

Jednom odloženi i prilično dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, koji se već sada opisuje kao najneobičniji u bogatoj istoriji prvenstava Starog kontinenta, počinje danas u Rimu, utakmicom između Italije i Turske (21.00).

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana, zbog pandemije koronavirusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa delimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češla, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

Titulu brani Portugalija, koja je pre četiri godine u finalu savladala Francusku, a u međuvremenu osvojila i novoformiranu Ligu nacija, te će, predvođena Kristijanom Ronaldom, svakako biti jedan od glavnih favorita.

Ipak, svetske kladionice i njihovi bukmejkeri procenjuju da je najveći favorit svetski šampion Francuska, koja ovog puta ima i Karima Benzemu, potom slede Englezi, dobrim delom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nemci i Italijani, naravno tu su i nikad jači Belgijanci, ali i svetski vicešampioni Hrvati.

 Srbija ni ovog puta neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen ”crni” niz dug dve decenije, pošto je srpski tim poslednji put nastupio na Euru davne 2000. godine, i to kao reprezentacija Jugoslavije.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: