Đorđević: Marković je srce Srbije, nema razloga da odustane od dresa sa državnim grbom, ima tek 28 godina

Selektor olimpijskih vicešampiona Aleksandar Đorđević o današnjem žrebu i večeri sa reprezentativcem koji je najavio povlačenje

Danas u Istanbulu (15 časova) je žreb za Evropsko prvenstvo 2017, u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj, a Srbija je u prvom od šest šešira.

Dovoljan razlog da pozovemo Aleksandra Đorđevića, selektora naše reprezentacije, koji je žurio na trening Bajerna, koga vodi. Danas već putuje za Mursiju, Bavarci igraju meč šestog kola Evrokupa.

Uoči žreba je mnogo kalkulacija, recimo mogli bismo da se nađemo u grupi čiji je domaćin Finska, a protivnici bi nam bili domaćin, Češka ili Letonija iz drugog šešira…

– Ne opterećujem se stvarima na koje ne mogu da utičem. Naša stremljenja i ambicije su odavno poznate… Kad želiš u vrh moraš da pobeđuješ.

Prošle sedmice u Minhenu je gostovao sa Zenitom Stefan Marković koji je najavio povlačenje iz državnog tima. Kako je protekao susret u kojem je Marković bio junak?

– Odigrao je zaista fenomenalno, pitao sam kolegu Vasilija Karaševa da ga pusti posle utakmice da izađemo na večeru. Bili smo do kasno, sa nama su bili i članovi mog stručnog štaba i u reprezentaciji i u Bajernu, Mladen Mihailović, kondicioni trener i Goran Bjedov, pomoćnik…

Zanima nas da li ste Stefana ubedili da i dalje igra u reprezentaciji, da nastupi na Evropskom šampionatu?

– To je proces, Stefan je karakteran čovek.

Dakle, možda ćete ga privoleti, a možda i ne odustane…

– Baš tako. Nema razloga da se povlači, ima 28 godina. Imao je povredu. Marković je veliki deo srca i duše državnog tima Srbije. Ostali ga prate. On je sjajan momak i igrač, ili što kaže kapiten reprezentacije Miloš Teodosić: „Za mene je kapiten Stefan Marković“.

Za dužu priču više nije bilo vremena.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: