Dominik Tim: „Bitniji su mi osvojeni Grend slemovi od rang liste!“

Najbolji teniser Austrije Dominik Tim izjavio da za njega nije prioritet da bude prvi reket sveta, već su mu prioritet Grend slemovi. Za Timom je vrlo uspešna godina i naglasio je želju da nastavi u tom tempu.

Dominik Tim, koji je trenutno treći na listi najboljih tenisera sveta, rekao je da mu prioritet nije pozicija već da mu je važno kako igra u jednoj godini.

„Meni nije odlučujuće koji sam broj na rang listi. Grend slemovi su moj najviši prioritet. Ako ne pobeđujem ni na jednom Grend slemu ili ne igram nijedno finale na njima, možda ne bih bio zadovoljam tom godinom. Ako sam broj četiri i pobedim na jednom Grend slemu i možda celu godinu ne igram tako dobro, bio bih zadovoljniji“, objasnio je Tim.

Tim je istakao da je njegov cilj da na velikim turnirima igra dobro, kao što je to bio slučaj ove i većinom vremena prošle godine.

Ukazao je da je broj 1 u svetu tenisa naravno izazov.

„Postoji želja, naravno kada sam broj tri da budem i broj 1. Ali ta želja nije trenutno tako velika kolika je za osvajanjem Grend slem titule ili kao sada za drugom titulom“, naglasio je Tim.

„Može biti da će iduće godine sva četiri Grend slema osvojiti velika trojka – Novak Ðoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Pre svega Ðoković i Nadal. Ali i pored toga su šanse veće da ima više novih pobednika. Moja titula je zbog toga bila važna, jer su drugi videli da je to moguće“, naglasio je Tim.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: