Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Vasekom Pospišilom iz Kanade sa 6:4, 6:4.

Đoković će se u narednom kolu sastati sa Mišom Zverevim koji je savladao Marsela Franoljersa iz Španije sa 6:7, 6:4, 6:1.

Tok meča:

Đoković je odlično otvorio meč, iako je Pospišil dobro servirao, Novak je uzvratio riternom i odmah napravio brejk, da bi ga i potvrdio za 2:0. Sigurnim udarcima naterao je Pospišila da se brani pod pritiskom, ali i da napravi duplu servis grešku, posle čega mu pvi reket sveta još jednom oduzima servis za ubedljivih 3:0.

Đoković je u dosadašnjem toku meča samo jedan poen na svoj servis prepustio rivalu, ali je potpom i Pospišil odigrao jedan dobar gem i smanjio na 4:1.

Pospišil je uspeo da pronađe ritam i zaustavi Đokovićev nalet, pogađao je neke teške udarce i uspeo da napravi brejk za 4:2. To je nastavljeno i u narednom gemu koji osvaja bez izgubljenog poena i potpuno se vraća u set.

Đoković se trgao posle ovog gema i sprečava rivala da ga još jednom iznenadi. Pospišil je servirao za ostanak u setu, Đoković ga je odličnim riternom naterao da izađe na mrežu, ali Kanađanin ne uspeova da prebaci mrežu. Potom greške na obre strane, odužio se deveti gem, a posle jedne duže razmene udaraca Pospišil osvaja poen za 5:4.

Dobar servis bio je potreban srpskom teniseru, a on deseti gem otvara upravo as udarcem. Potom je naterao rivala na greške i brzo stigao do 40:0. Jedna Đokovićeva paralela otišla je u aut, a Pospišil spasava još jednu set loptu pošto je primorao Đokovića da se rastrči po terenu. Ipak, sigurnim volejom Novak osvaja prvi set – 6:4.

Potpuno drugačije je izgledao početak drugog seta u odnosu na prvi, Pospišil je igrao rasterećenije, pa posle četiri gema nije bilo brejka – 2:2.

Konačno u sedmom gemu Đoković stiže do dve brejk lopte, prvu nije iskoristio izbacivši loptu u aut posle udarca po dijagonali. Potom se Pospišil dobro snašao udarcam kroz noge, kada je lopta išla direktno u njega, a Novak još jednom izbacuje loptu u aut – 40:40. Kanađanin zatim pravi grešku i poklanja Đokoviću još jednu brejk priliku koju koristi i vodi sa 4:3.

Izlazak na mrežu i „drop šot“ doneli su Đokoviću prednost i u osmom gemu, potom je na sličan način odgovorio Pospišil, posle nekoliko snažnih udaraca. Srpski teniser uspeva da potvrdi gem. Kanađanin je uspeo da izbori ostanak u meču, ali je potom Đoković bez problema stigao do pobede – 6:4, 6:4.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »