ĐOKOVIĆ BRANI MAŠU: Šarapova nije imala nameru da se dopinguje

Marija Šarapova se vraća na teren u aprilu 2017. Lepa Ruskinja je pomilovana zbog korišćenja meldonijuma, pa joj je suspenzija zbog dopinga smanjena na godinu dana.
I dok njene koleginice sigurno ne čekaju sa oduševljenjem da se Maša vrati, jer je ona jedna od najboljih na svetu, pa žestoko može da pomuti račune svima u borbi za titule, njene kolege jedva čekaju ponovo da je vide na Turu.

Poznato je da je Novak Đoković njen veliki prijatelj, pa je u Šangaju, bio upitan da prokomentariše “slučaj Šarapova”.

  • Moje mišljenje je da nije postojala namera da se dopinguje – rekao je Novak. – Pravila su se promenila ove godine, ali je u njenom timu došlo do greške jer je ona nastavila da pije taj lek. Zbog toga je morala da snosi posledice i da bude suspendovana.

Najbolji teniser sveta je odao i neku vrstu priznanja Šarapovoj.

  • Smatram da je veoma hrabro od nje što je izašla pred javnost i sve priznala. Na taj način ona je pokazala dostojanstvo, što je za svaku pohvalu. Mislim da je i ona svesna greške. Ipak su pravila tu da bi se poštovala – istakao je Đoković.

I Huan Martin del Potro se slaže sa Novakom.

  • Svi je čekamo. Želim joj sve najbolje.

Da podsetimo, Šarapova je priznala početkom ove godine da je na Australijskom openu bila pozitivna na meldonijum. Zbog toga je suspendovana na dve godine, ali je njena žalba uložena Sud za sportsku arbitražu u Lozani prihvaćena i kazna joj je smanjena na godinu dana.

Lek za srce – meldonijum – koji je Šarapovala uzimala od 2006. iz zdravstvenih razloga, postao je zabranjen 1. januara 2016. U svojoj odbrani, ona je rekla da nije znala za to, jer nije na vreme otvorila mejl.

(Jelena Medić)
Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: