Igor Dodik, generalni menadžer Igokee i sin predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ironično se na svom Tviter profilu obratio novom selektoru BiH.

Duško Vujošević se, naime, pre nekoliko dana otvorenim pismom obratio ljubiteljima košarke u Bosni i Hercegovini, što je i bio povod da Dodik napiše Vujoševiću sledeću poruku:

“Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice ‘BiH’”.

Njegova poruka izazvala je veliki broj reakcija. Jedni su branili Vujoševića i njegovu iskrenost, dok su drugi stali u odbranu Igora Dodika.

Vujošević je, inače, u svom pismu između ostalog naveo i sledeće:

“Bosna i Hercegovina je važan deo moga života, moga rada, moga bavljenja sportom i neraskidiv deo onih mojih uspomena bez kojih bi moj život bio siromašniji. Ako je dopušteno da se poslužim rečima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca, a srce toga srca je grad Sarajevo”, rekao je Vujošević.

On je još dodao:

“Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, ali ja verujem da će igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju. Zahvalan sam Košarkaskom savezu Bosne i Hercegovine što je odabrao mene. Ja ću učiniti sve da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali i da obradujem sve poklonike košarke, kojima je Bosna i Hercegovina draga . U BiH dolazim da predstavljam samog sebe i na politička opanjkavanja i olajavanja ne želim da se osvrćem”, rekao je Vujošević.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »