DODELJENA MAJSKA NAGRADA Laureati Jokovićeva, Tijana Bogdanović, Dudaš i Duško Pijetlović

Dodeljena Majska nagrada – Najveće društveno priznanje u oblasti sporta, Majska nagrada, uručena je u subotu najboljima, među kojima je i Ana Joković, potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku. Bivša reprezentativka je sa 37 godina najmlađa funkcionerka koja je dobila ovo prestižno priznanje.

Bivša reprezentativka Ana Joković ima velike zasluge za razvoj i neverovatne uspehe naše ženske košarke. Zajedno sa bivšim predsednikom KSS Draganom Đilasom i doskorašnjom selektorkom Marinom Maljković krenula je od početka i imala ogroman udeo u osvajanju zlata na Evropskom prvenstvu 2015. i olimpijske bronze u Riju 2016.

Na ceremoniji u Domu narodne Skupštine, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, među laureatima od olimpijskih sportista su bili tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, atletičar Mihail Dudaš, vaterpolista Duško Pijetlović, a kao trener Dragan Donević, koji niže uspehe sa našom reprezentativkom u streljaštvu Andreom Arsović.

Pored njih, nagrađeni su i Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, te Milorad Dokmanac, Neven Dondur, Laslo Šuranji, Saida Bukvić, Igor Kovačić, Odbojkaški klub Vojvodina.

MAJSKE NAGRADE 2017.

Sportista u olimpijskom sportu: Tijana Bogdanović, Mihail Dudaš, Duško Pijetlović

Sportski funkcioner: Ana Joković, Milorad Krivokapić, Slobodan Branković

Sportski stručnjak: Dragan Donević, Milorad Dokmanac, Neven Dondur

Sportista invalid: Laslo Šuranji

Sportista u neolimpijskoj disciplini: Saida Bukvić, Igor Kovačić

Sportska organizacija: OK Vojvodina

Granski sportski savez: Vazduhoplovni savez i Rvački savez

Pedagoški radnik: Milan Pašić

Životno delo: Velizar Đerić, Miomir Mrvaljević, Velimir Aleksić, Branislav Simić, Đorđe Perišić

Izvor i foto Blic 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: