Rvač Srbije Zurabi Datunašvili ulazi u anale sporta kao osvajač stote medalje za nacionalni tim. Juče je u Oslu postao svetski prvak u kategoriji do 87 kilograma. To je u poslednjih šest godina treće svetsko zlato za Srbiju u rvanju. Po povratku u Beograd, zahvalio je svima u Srbiji na podršci.

Neverovatnu sezonu, nakon bronze na Olimpijskim igrama, Zubari Datunašvili je krunisao zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu, osmim najsjajnijim odličjem na svetskim šampionatima.

„Bilo je teško, ali sam psihički jak i zato sam pobedio. Naporno smo se spremali i osvojio sam bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i tako dobio veliko samopouzdanje. Zato sam osvojio zlatnu medalju“, rekao je Datunašvili.

Pobedio je velike rivale, a u finalu je najlepšim zahvatom na Svetskom prvenstvu savladao Bugarina Kirila Maskeviča.

„Imao sam dobru taktiku. On je pogrešio i ja sam pobedio. Živela Srbija. Hvala puno“, rekao je Datunašvili.

„Proglasili su ga za umetnika, da je trenutno najatraktivniji rvač planete i to je naš ponos. On je dve godine u Srbiji. Srbija je pokazala da je zemlja šansi. Naš savez je pokazao da je savez u koga dolaze sportisti, a ne odlaze. Mi smo na to ponosni“, rekao je Predsednik rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Rezultatima Datunašvilija zadivljen je i olimpijski šampion iz Rija, Davor Štefanek.

„Mnogo mu hvala za lepo rvanje. Bio sam tamo, gledao sam. Mnogo mu hvala za svaki trenutak koji je doneo Srbiji u ovoj godini sa velike tri medalje“, rekao je Davor Štefanek.

Srbija je preuzela zastavu Svetske rvačke federacije, kao organizator Svetskog prvenstva koje se održava naredne godine u Beogradu.

Ostavi komentar

Translate »