Svečani doček odbojkašica Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, održan je na platou ispred Starog dvora.

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu, nekoliko hiljada ljudi dočekalo je evropske šampionke iz Bakua – žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Publika je imala prilike da pozdravi igračice, koje su na Evropskom prvenstvu u Gruziji i Azerbejdžanu osvojile drugu zlatnu medalju za Srbiju na evropskim prvenstvima.

Predvođene prvim trenerom Zoranom Terzićem, odbojkašice su nasmejane izašle na balkon Starog dvora, gde su dočekane gromoglasnim aplauzom.

Ovako je protekao doček zlatnih odbojkašica:

20.47 – „Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška, vaša ljubav. Sve što radimo je u najvećem delu posvećeno vama. Jednu stvar nemojte nikada da zaboravite, bez obzira na rezultat, ove devojke daju svoj maksimum, do poslednje kapi znoja. Budite sigurni da vas neće razočarati nikad i da će vam sve vratiti sa kamatom“, rekao je prvi trener Srbije Zoran Terzić.

20.44 – „Presrećni smo. Divno je videti sve vas koji ste došli da nas dočekate. Nadam se da će biti prilika da se ponovo okupimo“, rekla je najbolja igračica šampionata Tijana Bošković.

20.43 – „Teško je naći prave reči, opisati ovaj osećaj. Ovo je nešto što svi dugo očekujemo… Veliki pozdrav za Republiku Srpsku i moje Brčko“, rekla je Brankica Mihajlović, koja se okupljenima obratila zajedno sa Tijanom malešević.

20.39 – U toku je intoniranje himne Srbije – „Bože pravde“.

20.38 – Možda i najveći aplauz za selektora evropskih šampionki, Zorana Terzića.

20.37 – Najveći aplauz dobile su one koje su iznele najveći teret na Evropskom šampionatu – Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Jovana Stevanović, Bojana Živković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković.

20.32 – Od odbojkašica na balkon prva izlazi najmlađa – Bojana Milenković, a za njom i ostale osvajačice zlatnih medalja.

20.31 – Na balkon Starog dvora izlaze članovi stručnog štaba reprezentacije.

20.20 – Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Starog dvora, gde s nestrpljenjem očekuju izlazak zlatnih odbojkašica na balkon.

20.00 – Odbojkašice Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, sletele su oko 19.45 sati na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Avion je po sletanju prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se odaje posebno priznanje putnicima.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »