Đurković potpredsednik SEHA lige, vraćaju se srpski klubovi

SEHA izabrala potpredsednika – Prvi čovek Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izabran je za potpredsednika SEHA lige na sednici Skupštine regionalne lige. Đurkovićevo imenovanje znači i povratak srpskih klubova u takmičenje u kome su učestvovali do prošle sezone.

„Učestvovao sam u radu Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka jeste da se ne izlazi sa brojem klubova i modelom takmičenja dok se ne završe nacionalna prvenstva. Interesovanje za ligu je ogromno“, rekao je Đurković.

On je dodao da ne želi samostalno da donosi odluke o povratku u SEHA ligu, već će to uraditi Upravni odbor i Skupština RSS.

„Mnogo će zavisiti od toga kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da klubovi budu topovska hrana i da gube sa 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan, pitanje je da li jedan ili dva, naša želja je dva“, zaključio je Đurković.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: