Đukić: Vratio sam se u najveći klub, prvi cilj je Liga šampiona

Novi trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da se vratio u najveći klub u Srbiji i da u skladu sa time mora da igra ofanzivan fudbal i juri oba domaća trofeja, a prvi cilj pred sebe postavio je plasman u Ligu šampiona.

Đukić je potpisao dvogodišnji ugovor i vratio se na klupu crno-belih posle decenije rada u inostranstvu.

„Kao da nije prošlo 10 godina, srećan sam što sam ponovo vratio kući – svom klubu. Za mene je Partizan velika stvar, želim da nastavim tamo gde sam stao. Ponosan sam kada pričaju kako je igrao Partizan pod mojim vođstvom. I sada imamo dobar tim, učinićemo sve da napravimo uspeh u domaćim i međunarodnim takmičenjima“, rekao je Đukić na predstavljanju na stadionu Partizana.

On je dodao da poznaje sadašnji igrački kadar i da ima dobru „podlogu“ za dobre rezultate.

„Nisam došao da izmislim nešto, već sam se vratio da ispunim ciljeve. Partizan je najveći i moramo da ispunimo sve zahteve navijača, osvajamo titule… Čestitao bih mom prethodniku Nikoliću na vrhunskom poslu, osvojio je duplu krunu i moramo da nastavimo taj posao. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana i ne plašim se tog izazova. Imamo materijal“, naglasio je Đukić.

Prema njegovim rečima, nije mogao da dobije bolju ponudu od Partizanove.

„Partizan je veliko ime u svetu, napad na Ligu šampiona je naša obaveza. Mislim da ne mogu da imam veću ponudu, Partizan je svetinja. Nisam Miroslav Đukić, već Miroslav Đukić trener Partizana, i moram da se ponašam u skladu sa tim. Partizan ne može samo da pobeđuje, već i da igra dobar fudbal“, kazao je novi trener.

Novinare je interesovalo zašto je prethodna dva puta odbijao pozive čelnika iz Humske.

„Situacija nije bila adekvatna, nije se znalo ko je u upravi … Čovek sam fudbala, nisam se vratio jer nisam prepoznao trenutak. U ovom momemtu je idealna situacija, pozitivna atmosfera i energija, uslovi za moderan Partizan“, rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, srpskom fudbalu nisu potrebna prepucavanja čelnika klubova i Saveza, već da sva pažnja bude usmerena na fudbalere.

„Sami obaramo rejting našoj ligi. Dosta živimo od prodaje mladih igrača i mi sami blatimo našu ligu, umesto da im dajemo više na važnosti i da igračima damo prostor. Ne bih znao sada da nabrojim 20 igrača iz Superlige, provlače se funkcioneri. Takav slučaj nije u Španiji, malo ko zna predsednika Barselone“, naveo je on.

Đukić se osvrnuo i na svoju rečenicu od pre 10 godina da „nikad neće raditi u srpskom fudbalu“.

„Pogrešio sam, u ljutnji i besu sam tako nešto rekao. Partizan i Srbija su moja kuća“, reči su Đukića.

Sportski direktor Ivica Iliev izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Đukića, istakavši da se pravi moćan Partizan.

„Pokazali smo fudbalskoj Srbiji i Evropi stabilnost kluba, ideju i želju da budemo moćni. Ovo je najbolji dokaz veličine kluba, fudbal koji je Partizan igrao pod Đukićem važi za najbolji u poslednjih 20 godina u našoj zemlji“, zaključio je Iliev.

Fudbaleri Partizan 12. juna počinju pripreme za pohod na plasman u Ligu šampiona i odbranu duple krune.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: