Đorđević saopštio spisak i najavio: Idemo u borbu na medalju na Eurobasketu!

Saopšten spisak – Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. jul u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Prva prijateljkska utakmica je 2. avgusta protiv univerzitetske reprezentacije Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević saopštava u ovom trenutku spisak kandidata za nacionalni tim koji će se spremati za Eurobasket (31. avgust – 17. septembar) u Izraelu, Finskoj, Rumuniji i Turskoj.

Srbija će na šampionatu Evrope igrati u grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

Selektor će saopštiti 24 imena na širem spisku kandidata, a posle nekoliko dana skratiće spisak na 18 igrača.

 Nikola Jokić se nalazi na spisku kao i Boban Marjanović, ali i Nemanja Bjelica koji je pozvan kao 25. a trenutno je na oporavku u Americi.

Pogledajte cveo video:

Pred nama je zahtevno Evropsko prvenstvo, jer su favoriti ozbiljni i šalju najjače sastave. To je i naš zadatak i imperativ. Ovo je četvrta sezona koja radimo u istom sasatavu

– Imamo 25 igrača počevši od tog poslednjeg koji je u Americi na pripremama u Amerci, a to je Nemanja Bjelica. Videćemo šta će biti s njim.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosic je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga – rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

– Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati sa Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija…”, rekao je selektor.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Na Ðorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Ðorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje – odsečno je naveo.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Novinare je interesovalo da li će Ðorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam – zaključio je Ðorđević.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Izvor i foto Telegraf

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: