Đorđević: Odluka o izostanku Teodosića je bila moja, nisam odustao od Markovića

Bila je moja odluka – Nisam hteo da se krijemo iza igrača koji nije dovoljno spreman, moramo da vodimo računa i o njegovom zdravlju – poručio je selektor Srbije

Da smo imali samo jednog igrača u finalu dobili bismo Sloveniju. Komentari su srpskih navijača na društvenim mrežama. Uglavnom se spominje ime Miloša Teodosića u tom kontekstu, a sada je selektor Srbije stavio tačku na to.

U intervjuu za “Nin” je poručio da je konačnu reč imao on, a ne plejmejker Klipersa.

  • Odluka je bila moja! To sada prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza igrača koji nije dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa i o njegovom zdravlju, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo je odgovornost na sebe. Složio se i bio zahvalan. Razumeli smo se – kaže Đorđević.

Osvrnuo se selektor na borbu za zlato u Istanbulu.

  • Nedostajalo nam je nekoliok stvari za titulu. Pre svega dan odmora više koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali je oporavak igrača ključan na ovakvom turniru. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića verujem da bi bila drugačija priča.

Organizator igre Himkija je rekao da se povlači iz nacionalnog tima, mada Sale i dalje veruje da može da promeni njegovu odluku.

  • Pokušao sam da ga ubedim i sada, vidim da mu je srce uz nacionalni tim. Svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo – zaključio je Đorđević.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: