Đorđević: Izuzetno velika i bitna pobeda

Izuzetno važna pobeda – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je pobeda protiv Letonije na startu Evropskog prvenstva veoma važna za njegovu ekipu.

 „Izuzetno velika i bitna pobeda za nas. Jako sam ponosan na igrače kako su odigrali današnju utakmicu. Na način na koji su izborili pobedu. Ovo je sjajna ekipa i veliko poštovanje njima“, rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela Evropsko prvenstvo, pošto je danas u Istanbulu trijumfovala nad selekcijom Letonije sa 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) u prvom kolu Grupe D.

„Nije nam baš nešto išlo u tim prvim minutima i zato sam već u ranoj fazi izmenio 11 igrača. Morali smo atletski da odgovorimo Letoncima. Znate, postoje ‘A’, ‘B’, ‘C’, a nekada i ‘D’ taktika… Jednostavno tada se traže rešenja. Svaki promil energije nam je jako bitan na ovom Evropskom prvenstvu. Jedino mi se ne sviđa ovolika minutaža Bogdana Bogdanovića, ali neka, najmlađi je, dobiće još deset ako treba“, rekao je Đorđević uz osmeh.

On je ocenio da je veći pritisak na utakmici imala njegova ekipa.

„Pritisak je bio na nama, jer kada pogledate imena Srbija i Letonija, shavatite da oni traže velikog rivala, veliko ime da naprave iznenađenje i stoga je njima bilo lakše… Vodili su, ali kada je bilo tvrdo i čvrsto, tu smo mi došli do izražaja“, rekao je on.

Đorđević je rekao da u ranoj fazi Evropskog prvenstva ne sme dođi do umora, ali da njegova ekipa sutra neće imati trening pre meča sa Rusijom.

Selektor je rekao da njegova ekipa treba više da bude koncentrisana na odbranu i da ne dozvoljava rivalima da postižu preko 70 poena.

„Mi pre svega moramo biti bolji u odbrani, da se ‘pobijemo’ i da tu tražimo našu snagu. Moramo rivale da spuštamo ka 70 poena… Pre svega koncentracija u odbrani, a posle u napadu šta dođe, koje rešenje pronađemo“, rekao je Đorđević.

On je kazao da njegova ekipa mora da bude još koncentrisanija u predstojećoj utakmici protiv Rusije, jer su Rusi „izuzetno spremni“.

Đorđević se žalio i na odluku Fibe, koja je zahtevala da svi gledaju filmove o suđenju, ali da to danas na utakmici protiv Letonije nije video na delu.

„Do 12.30 sinoć su nas zadržali, da bismo gledali video koji je Fiba pripremila o flopingu, zabrani pomeranja noge šutera i ništa od toga nisam video na parketu danas. Nisam video da moji igrači padaju i glume. Niti jednog! A upozorenje je dobio moj igrač Milan Mačvan, kada je bio fauliran. Ne znam koji im je plan, da se dođe do nekih rezultata“, ljutito je rekao Đorđević.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: