Srpski as počinje napad na četvrti trofej na Flašing Medouzu protiv Francuza Milera u ponedeljak oko 2.30 posle ponoći.

Bitka za besmrtnost Novaka Đokovića se nastavlja na poslednjem turniru iz velike četvorke u Njujorku.

Vreme je da rekorder po broju osvojenih gren slem titula još jednom pomeri granice belog sporta i izjednači dostignuće legendarne Margaret Kort. Ako mu je 24. pehar izmakao na Vimbldonu, šansu ima na Ju-Es openu.

Krajem maja ugasio je 36. svećicu i od tada se u teniskim krugovima nagađa koliko će još Nole boraviti na najvećoj sceni. Vlasnik 23 gren slema se ne opterećuje, svestan je bremena odgovornosti. Šampionskim mentalitetom uspeva da se nosi s teretom i nastavlja da se bori na takmičenjima koja su mu prioritet do kraja karijere.

– Ne znam koliko mi je još slemova ostalo. Guram dalje, nemam kraj u mislima, bar za sada. Razumem da su stvari drugačije kad sam ušao u 37. godinu, moram više sve da cenim, da budem prisutan u trenutku i da svaki slem tretiram kao poslednji. Sada svaki slem gledam kao zlatnu priliku da ispišem još istorije – istakao je Novak na konferenciji za medije.

Nije tajna da je Ju-Es open enigma za Noleta. Igrao je devet finala i osvojio samo tri trofeja – 2011, 2015. i 2018. Zašto je njegov najslabiji gren slem, kad se igra na betonu, na podlozi koja mu odgovara? Pravi odgovor na ovo pitanje ne zna ni sam.

– U Njujorku sam izgubio više okršaja za titulu nego što sam dobio, u tom smislu mi je ovo najgori slem. I pored toga, konstantnost rezultata je tu, igrao sam barem četvrtfinale skoro uvek. Možda ima više iznenađenja, jer je kraj sezone, osam napornih meseci je iza nas.

Nema dileme da Srbin po svaku cenu želi da po četvrti put slavi na Flašing Medouzu. U Veliku jabuku je došao sa titulom iz Sinsinatija, pripreme su prošle u najboljem redu i žreb mu je po meri. Na papiru, najveća opasnost za Novaka je prošlogodišnji šampion Karlos Alkaras. Nole nije želeo da komentariše eventualni okršaj za titulu sa momkom iz El Palmara.

– Nije fer i pošteno prema ostalim protivnicima da na početku pričam i mislim o finalu, nikad nisam tako razmišljao. Karlitos je broj jedan. Ljudi iz ekipe gledaju njegove mečeve, kao što njegov tim prati mene, to nije tajna. Nikad ne treniram nešto konkretno ili specifično na početku. Idem korak po korak. Spremam taktiku protiv Alkarasa jedino pred meč sa njim.

Novinare je zanimalo gde boravi najbolji teniser svih vremena pre početka poslednjeg slema.

– Pre turnira odsedam u gradu, ali kad počne, onda smo u karantinu kod prijatelja u Džersiju. Ima divno imanje sa teniskim terenima. Tamo se opuštamo, punimo baterije i imam više energije. Grad je neverovatan, mada posle nekog vremena postane destruktivan, potreban mi je mir uoči početka mečeva – zaključio je Novak.

Ostavi komentar

Translate »