Đoković: Sport je veoma važan za razvoj dece

Razvoj dece je veoma bitan a sport ima veliku ulogu – Najbolji srpski teniser Novak Đoković održao je čas tenisa deci u hali „Aleksandar Nikolić“ i pozvao sve da se uključe u kampanju posvećenu značaju sporta „Sport u jednoj reči“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M8RAsQ8xPVo]

„Sport nosi snažne emocije i doneo mi je mnogo radosti. Bavljenje sportom je usmerilo moj život, uticalo na izgradnju mog karaktera, tela i jačanje uma i duha. Kad bih morao da izaberem jednu reč kojom bih ga opisao, ta reč bi bila zdravlje. Sport je veoma važan za razvoj dece i odraslih“, rekao je Đoković.

On je na druženju govorio o značaju sporta, a deca su pisala poruke o tome na šta prvo pomisle kada čuju reč sport. Đoković je naveo da je ponosan što njegova fondacija aktivno radi na tome da se deci pruže jednaki uslovi za primenu regularnih fizičkih aktivnosti.

Novak Đoković i deca

Kampanja „Sport u jednoj reči“ trajaće od 6. do 30. aprila, a cilj je podizanje svesti o važnosti bavljenja sportom, njegovoj ulozi u društvu, kao i podsticanje dece i mladih da više vežbaju.

Održavaće se na društvenim mrežama, na kojima će ljudi na fotografijama i video-porukama deliti šta za njih predstavlja sport u jednoj reči, korišćenjem haštega #SportIn1Word.

Novak Đoković i deca

Na kraju kampanje objavljeni sadržaj sa najviše „lajkova“ biće odabran kao integralni deo zvaničnog video-spota Fondacije Novaka Đokovića. U planu je da spot obiđe svet.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: