Đoković sa Medvedevom u istorijskom finalu Ju Es opena (22.00, Eurosport 1)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaje se sa Danilom Medvedevim, drugim igraćem na svetskoj listi, u finalu Ju Es opena. Duel dvojice najboljih tenisera sveta počinje u 22 časa po našem vremenu.

Najbolji teniser Srbije je u prilici da pobedom u večerašnjem finalu ostvari niz nesvakudašnjih rekorda i ispiše nove stranice istirije tenisa koje će biti izazov za nove generacije.

Već samim plasmanom u svoje deveto finale Ju Es opena, a ukupno 31. u karijeri, pobedom nad Aleksanderom Zverevim, Novak Đoković je ostvario čitav niz rekorda. Namerava da novim trijumfom kruniše neverovatnu seriju od 27 pobeda na grend slem turnirima ove sezone, što je malo kome pošlo za rukom u modernom dobu tenisa. Time bi nadmašio legendarnog australijanca Roda Lejvera, jedinog igrača koji je osvojio kalendarski grend slem 1969. i večeras će pobedniku uručiti trofej.

Na drugoj strani Danil Medvedev drugi na listi najboljih teniseta, koji je na ovom Ju-Es openu do sada izgubio samo jedan set, u meč ulazi znarno rasterećenije.

Medvedev je u polufinalu savladao talentovanog Kanađanina Ožer-Olijasima sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:2) u setovima i u svom trećem finalu karijere dođe do titule na jednom od velika četiri turnira.

Po svemu jedinstven finalni duel Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, koji će svakako biti spektakularan i pamtiće se u istoriji tenisa bez obzira na ishod, počinje u 22 časa a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portaku.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: