Đoković razočaran pojedinim srpskim medijima: Bolelo je kada sam čitao neke članke o sebi!

Bolelo je kada sam čitao neke stvari – Najbolji srpski teniser nije želeo da pojedini neprofesionalni članci utiču na njegov unutrašnji mir

Novak Đoković je i u drugom kolu Rolan Garosa bez većih problema prešao prepreku, pošto je eliminisao Žoaa Souzu sa 3:0 u setovima. Evidentno je da najbolji srpski teniser vraća prepoznatljivu formu, ali je pred srpskim novinarima istakao i da mu nije bilo lako što je u trenucima kada nije igrao najbolje, doživljavao kritike medija.

Nije mu bilo svejedno, rekao je i da ga je bolelo kada je čitao određene članke, ali da se povukao jer to nije bilo vredno pažnje, kako to ne bi uticalo na njegov unutrašnji mir.

Pre svega, svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, što ja moram da poštujem. I poštujem apsolutno. Ponekad je vrlo vredna konstruktivna kritika jer može da ukaže na stvari koje ti možda svojim očima ne možeš da primetiš – rekao je Đoković, a onda nastavio u dahu:

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Postojalo je mnogo spekulacija, neumesnih komentara i naslova, priča… Potpuno sam se isključio iz toga jer ne želim da takve stvari utiču na moj život i na moj unutrašnji mir. Nije vredno pažnje kada se neko na taj način ophodi prema tebi. Kada mediji pišu o određenoj osobi, moraju da budu svesni da to ima značajniju konotaciju u ljudskom smislu – svaki naslov i svaka priča utiču na život pojedinca o kojem se piše, pogotovo ako neko to prati.

– Meni je ranije bilo lepo da pročitam određene članke i bolno kada pročitam neke koje nisu na mestu, ali ponavljam, malo sam se povukao u stranu i usredsredio se na stvari na koje ja mogu da utičem – zaključio je Đoković.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: