Đogasi – počinje nova era koja može da promeni tenis

Nova era tenisa – O saradnji Novaka Đokovića i Andrea Agasija i dalje bruji ceo teniski svet, a njih dvojica glavna su tema i u Parizu.

Đoković je angažovao Agasija za novog trenera u nameri da se vrati na prvo mesto na ATP listi, posle turbulentnih godinu dana tokom kojih je izgubio motivaciju.

Za sada nije poznat konačan „oblik“ saradnje, osim da će Amerikanac ostati do kraja prve nedelje Rolan Garosa, ali lokalni mediji navode da bi mogla da počne era koja će promeniti muški tenis.

„Đogasi“ era, kako pišu francuske novine, počela je trijumfom Novaka nad Marselom Granoljers-Pujolom u prvom kolu, čime je, uz određene oscilacije, započeo odbranu titule na drugom Grend slemu u sezoni.

Dodaje se da je osnovni zadatak legende iz Las Vegasa da vrati poljuljano samopouzdanje Srbinu, učini ga agresivnijim i pomogne mu na mentalnom planu, pošto ne bi trebalo da bude previše promena u igri.

„Logično je da ljudi žele da znaju kakve su promene, ali toga zapravo još nema, on i ja nemamo takav odnos tako da on ođednom mnogo izmeni moju igru ili me ubaci u određene okolnosti u kojima ću se osećati neugodno. On ne želi da na bilo kakav način remeti moj ritam i način na koji sam igrao i pripremao se. On se prilagođava tome što sam ja u novom poglavlju svog života, formiram novi tim, a on je na njegovom čelu. Znače mi razgovori i njegovi saveti, ne bih previše otkrivao, to ostaje među nama. Za sada mi se dopada način kojim radim sa Agasijem i kako se osećam na terenu“, rekao je Đoković.

Foto: B92/Nikola Đukić
Foto: B92/Nikola Đukić

Njegov pristup je očigledno drugačiji, što je potvrdio i Viktor Troicki koji je imao priliku da u nedelju trenira sa najboljim srpskim teniserom.

„Krenuo je bolje da igra, a i na treningu sam osetio da se promenio. Krenuo je sa više samopouzdanja, agresivnijom igrom i baš kao da mu je Agasi trener. Vidim da ga je savetovao da igra agresivnije, da ‘ulazi’ u ritern jer su obojica prepoznatljiva po tom udarcu. To su dva najbolja riterna u istoriji tenisa. Najviše će mu pomoći na psihičkom planu – Andre je prošao kroz svašta. Bio je prvi, pa je ispao van 100, pa se vratio na vrh, što nikome u tenisu nije pošlo za rukom“, istakao je Troicki.

Endi Mari, jedan od najvećih Novakovih rivala, upoznao je Agasija jer je sarađivao sa njegovim nekadašnjim trenerom, pa su odradili i nekoliko zajedničkih treninga.

„Voleo sam da gledam Agasija kad sam bio mali. Kada sam prvi put došao na tur, krenuo sam da radim sa Bredom Gilbertom, koji ga je trenirao dugo godina. Imao sam priliku da provedem neko vreme sa Agasijem, izašli smo na nekoliko večera zajedno. Takođe smo i trenirali zajedno. Uvek je bio veoma dobar prema meni, što je sjajno, jer je on neko na koga sam se ugledao“, istakao je Mari.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: