Dirk Hordorf, aktuelni potpredsednik Teniskog saveza Nemačke, a nekada trener Janka Tipsarevića, opet je prozvao Rodžera Federera, ali i Rafaela Nadala ovog puta.

Dirk Hordorf je pre nekoliko meseci kritikovao ATP i Rodžera Federera, jer smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

ATP je nedavno uveo nova pravila i sistem „zaštićenog plasmana“, za koji Aleksander Zverev kaže da je nepravedan, a pobunio se i Andrej Rubljov.

Hordorf  je objavio post na Fejsbuk i kritikovao Rodžera Federera, ali i Rafaela Nadala, a pomenuo je i Novaka Đokovića. 

– Mnogi imaju problem da shvate kako funkcioniše sadašnji ATP renkging sistem. Sve je zapravo jednostavno. Rodžer Federer može da bira koji će da bude na ATP listi bez da odigra ijedan meč! Rodžer se nalazi u veću igrača i to ga čini srećnim – kazao je Nemac pa prešao na Nadala:

– Nadal je srećan jer će moći tri godine da zadrži bodove. Gle čuda i on je u veću igrača!

Pomenuo je i Novaka Đokovića.

– Đokovića sistem ne interesuje. On je prvi i šta ga briga ko je iza njega. Tako da je i on srećan – objašnja ovaj iskusni nemački trener koji je vodio računa i o karijeri Vaseka Pospišila.

Izgleda da je Nemac zaboravio da je Novak Đoković osnovao novu uniju tenisera kako bi pomogao igračima. Ali, osim toga što nema podršku ovih što sada kukaju, nisu mu dozvolili da bude deo Saveta igrača, kako bi se borio za tenisere.

Nemac nije zaboravio ni Endija Mareja. 

– On ne pobeđuje. On dobija specijalne pozivnice. Sve dok je tako što bi morao da napreduje na rang listi. A za ostale… ma koga briga! Evo Medvedev je drugi na svetu i nikoga to ne interesuje. Zverev i Rubljov su besni i šta sa tim? Rubljov je osvojio pet titule prošle godine i i dalje je lošije plasiran od Federera koji nije igrao 13 meseci! – zaključio je Hordorf.

Ostavi komentar

Translate »