Partizan danas rano ujutru kreće na megdan Efesu. – Ponovo moramo da se vratimo i počnemo od onoga što je najslabiji deo naše igre, a to je odbrana – kaže trener Obradović

Znate ono kada Željko Obradović kaže kako mnogo priča sa igračima. Svakim ponaosob. Svakog dana. Na svakom treningu. Od starijih, do najmlađih… Svakome jasno objasni šta, kako, gde…

Posle jučerašnjeg treninga posebnu pažnju posvetio je najmlađima. U trenutku kada su se vrata Male Arene otvorila, trofejni trener je sedeo kraj terena sa Alenom Smailagićem. U vrlo ozbiljnom razgovoru. Kada je to završio, pažnju je posvetio i Tristanu Vukčeviću.

Bolje od svih Obradović zna koliko su obojica u osetljivom dobu života, pa i karijere. Svaka reč znači. Mnogo. Ako se lepo „čuje”. Dugoročno može mnogo da znači. A mora da znači i kratkoročno…

Partizan je trenutno bez trojice igrača u sastavu. Svaki od momaka koji je u timu, mora da se „pojavi” i na utakmici. Sa jasnim, konkretnim doprinosom… Počevši od sutrašnjeg gostovanja Efesu.

Put Istanbula Partizan kreće danas, rano ujutru. Bez Kevina Pantera, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića. Što je potvrdio i Obradović posle jučerašnjeg treninga.

Pre toga…

– Čeka nas veoma važna utakmica, protiv veoma dobrog tima – počeo je priču trener „crno-belih”.

Zatim je podsetio na ne tako sjajnu situaciju u kojoj se nalazi i Efes.

– Prema nekim informacijama i oni otprilike imaju probleme kakve i mi imamo, da će im nedostajati neki igrači. Ali, to ćemo sve znati na dan utakmice.

Kako god…

– To je ekipa koja ima mnogo kvaliteta, i napadački i odbrambeno. Projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera zato što je bio moj pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu.

Toliko o rivalu. Obradović je zatim priču skrenuo na ono važnije – njegov tim.

– Ponovo moramo da se vratimo i počnemo od onoga što je najslabiji deo naše igre, a to je odbrana. Moramo da budemo mnogo bolji u odbrani ako želimo da igramo utakmicu u kojoj bismo eventualno imali neku šansu da pobedimo.

Osim što je ritam neumoljiv, osim što se dešavaju i neki neočekivani porazi, i problemi sa povredama otežavaju pripreme iskušenja koja dolaze. Koliko je to složena situacija, upitan je Obradović. Kaže…

– Situacija je uvek ista. Nema vremena ni da se previše pati, ni da se raduje. To ponavljam već nekoliko puta. A mi radimo onako kako smo inače navikli da radimo.

To znači…

– Svakoj utakmici i svakom timu prilazimo maksimalno ozbiljno. Pokušavamo da se pripremimo na najbolji mogući način. Verujem da je uvek važno da gledaš sebe i da izvučeš pouke iz onoga što si radio, na prethodnoj utakmici, ili onoga što nije dobro na treningu. To radimo i nećemo odustajati od toga. To je valjda najvažnije od svega. Da i dalje veruješ sam sebi. I da te male stvari… – tu je Obradović zastao.

Pojasnio je da to ipak nisu „male” stvari…

– Ako si par utakmica izgubio na način gde su odlučivali jedna lopta, jedan posed, onda ti je jasno da svaki skok, svaka izgubljena lopta, svaki otvoreni šut, zagrađivanje, svaka dobra ili loša odluka, dovodi do toga da si uspešan ili neuspešan. Na kraju krajeva, takav je naš život i takav je naš posao. Jedna lopta ti odlučuje maltene uvek u svemu.

Neočekivano, ali Partizan je u Ljubljani upisao već treći poraz u ABA ligi ove sezone. Koliko ti rezultati sa Jadrana možda utiču na pripreme mečeva u Evroligi, bilo je pitanje za Obradovića.

– Ne verujem da treba da utiču. Mislim da treba da razmišljamo samo o svakom sledećem protivniku. To je jedini način da ostaneš fokusiran i da se pripremaš dobro za utakmicu. Ako se vraćaš unazad, nije dobro. S tim da, ponavljam još jednom, neke stvari želiš da ispraviš. Ali to su već stvari koje su mnogo važnije da se rade na treningu – zaključio je Obradović.

Bez Avramovića

Uroš Trifunović je Arenu napustio posle video-analize, Kevin Panter ostao u dvorani, ali Aleksa Avramović nije bio na jučerašnjem treningu. Obradović je potvrdio…

– Aleksa sigurno neće putovati sa nama, za kasnije ćemo videti. Imao je tu povredu zbog koje je već u toku utakmice u Ljubljani morao da ide u bolnicu. Panter počeo da treniraU moru loših vesti, jedna dobra – Kevin Panter je počeo da trenira. Doduše individualno. Dok je ostatak tima radio, kapiten „crno-belih” je kraj terena, sa kondicionim trenerom Batom Zimonjićem radio svoje vežbe. Kasnije, kada se teren „oslobodio” uzeo je loptu i malo šutirao na koš. Onoliko koliko može i sme.

– Kevin je počeo sa laganim radom, ali to je još uvek daleko od toga da se vrati – rekao je Obradović.

Ostavi komentar

Translate »